Orthopedie: orthopedische schoenen

Heel wat mensen worden geconfronteerd met voetproblemen: steunzolen en voetcorrecties worden dan bij ons met grootte zorg door precisie gemaakt op wetenschappelijke analyse.

Orthopedie Martens beschikt over een hoogtechnologische drukplaat RS scan waarmee een diepgaand onderzoek uitgevoerd kan worden van de voet, zowel statisch als dynamisch.

De patiënt loopt blootvoets over de drukplaat tijdens de voet afrol word de drukpunten van de voet haarfijn gemeten door de RS scan. De beelden worden via pc -driedimensioneel weergegeven.

Hierdoor kunnen wij de steunzolen perfect op maat maken. Ben dan ook fier te melden dat ik de enige orthopedische specialist ben in de regio die deze drukplaat gebruikt. Vroeger gebruikte wij een schuim waar de klant moest gaan instaan maar snel vonden wij dat dit fout was, je had wel een negatief van de voet in rusttoestand en je kon afwijkingen zien maar niet de drukpunten wat toch het belangrijkste is om de drukpunten te ontlasten, wij gebruiken dan ook al meer dan 40 jaar de blauwdruk plaat in combinatie met nu de voet scan. Wij kunnen de beweging van de voet afrol volgen tijdens het stappen, en de parameters bepalen om de voet afrol te optimaliseren.. De voet scan biedt een onmiskenbare toegevoegde waarde voor de diagnose en behandeling van een voetprobleem.

Uw voeten zijn levensbelangrijke fundamenten van een gezond lichaam. Daarom is het belangrijk dat je je laat adviseren door gespecialiseerde mensen die zowel kennis hebben van schoenen en steunzolen, en dat kan je vinden bij Schoenen Martens Orthopedie te Dilbeek.

Welke schoenen in combinatie met steunzolen?

We kennen allemaal het probleem. Onze voetproblemen zijn perfect opgelost met een juiste orthoptische steunzool en juiste schoenen.

Maar kan ik ze in elke schoen aandoen? Het is belangrijk de combinatie van de steunzool met de juiste kwaliteits comfortschoen te vinden, je kan heel veel goed doen met goeie schoenen, maar je kan ook veel slecht doen met slechte schoenen, afhankelijk van de aandoening de bestaande (steun)zool volledig uitneembaar is. Leg je een goede gemaakte steunzool op maat in verkeerde schoenen, dan doe je het effect volledig te niet.

Koop nooit schoenen te groot, het is van groot belang dat uw voet vast op de correctie gehouden wordt, en dus niet onderhevig is aan schuifkrachten tussen voet en steunzool. De twee moeten compatibel zijn en moeten voor de drager comfortabel aanvoelen, het is heel normaal dat een kwaliteitsschoen eerst wat ingelopen moet worden voordat hij helemaal goed zit. 

JE VOETEN ZIJN DE BASIS VAN JE LICHAAM, loopt het daar fout, dan loopt het boven ook fout!


Comfortschoenen en orthopedische sandalen

Deze schoenen kan u vinden in de speciaalzaak zoals Orthopedie Martens, deze schoenen zijn voorzien van een anatomisch gevormd en uitneembaar voetbed dat uw voeten ondersteunen en rust geeft. De uitneembare voetzolen kunnen eveneens vervangen worden door onze eigen gemaakte steunzolen zowel in open als gesloten schoenen. Wij werken ook met verschillende materialen zoals, shore waardes in onze zelfgemaakte steunzolen, waardoor de loopfunctie geoptimaliseerd word.


Wanneer kan men van goede orthopedische schoenen spreken?

Het gaat hier niet om het merk of type schoen. Drie gouden regels die moet voldoen om een goede schoen te hebben zijn namelijk:

 1. Ten eerste: de contrefort ter hoogte van de achterzijde van de schoen moet stevig zijn,
 2. Ten tweede: de plooibaarheid van de schoen gebeurt enkel in de bal of voorvoet op de plaats waar de tenen buigen.
 3. Ten derde: mag er geen torsie zijn in de middenvoet. Als je een schoen vanachter en van voor vast neemt mag je de schoen niet kunnen uitwringen, zoals bv: een vod.

Comfortschoenen moeten aan deze drie eigenschappen voldoen en daarovenop gemaakt worden in meerder breedtes.

HET BELANG VAN EEN GOEIE SCHOEN WORDT VAAK NOG ONDERSCHAT? MET PIJNLIJKE GEVOLGEN VAN DIEN.

Om kwalen te voorkomen, kan men zich best wenden tot comfortschoenen. Het oubollige imago dat rond dit segment hing, is vandaag volledig weggeblazen. In de plaats zien we schoenen volledig in de lijn met wat de consument verwacht, namelijk trendy.


Slechte schoenen hebben slechte gevolgen

De gevolgen van het dragen van slechte schoenen, vallen maar moeilijk op te sommen. De plaats van de pijn is nooit de plaats van de oorzaak. Je kan je voeten compleet verkeerd zetten, maar klachten krijgen ter hoogte van de rug, heup, knie, scheenbeen, kuit, enkels.  De meest voorkomende voetklachten een doorgezakte voorvoet, en knik-of platvoet, hallux valgus( knobbel) opzij van de grote teen, hamertenen, peesplaatontsteking en hielspoor. Loop zo weinig mogelijk blootsvoets op harde ondergrond! 


Hebt u last van:

 • Branderige en vermoeide voeten?
 • Overmatig veel eelt en likdoorns?
 • Hielspoor?
 • Pijnlijke benen?
 • Beenvliesontsteking
 • Hebt u een blessure(gehad)?
 • Reumatische aandoeningen?
 • Hebt u regelmatig terugkerende rugklachten of knieklachten?

Dan bent u toe aan steunzolen, loop even langs bij Orthpedie Martens voor advies op maat of maak een afspraak voor een volledige opmeting.


Steunzolen voor kinderen en correctie

Voeten in de groei kunnen dikwijls steun gebruiken. Soms is het nodig om een correctie van de voetstand uit te voeren, platvoeten, knikvoeten of naar binnen wijzende voeten zijn veel voorkomende voetafwijkingen bij kinderen. Bij voetklachten is het aangewezen om steunzolen te dragen. Ze ondersteunen de voet en corrigeren de voetstanden en dus heel het lichaamshouding.

WAT IN DE KINDERTIJD GECORRIGEERD WORDT, zal zijn vruchten afwerpen tijdens het volwasssen leven. Standcorrectie is en blijft mogelijk zolang de groei duurt. Indien u meer informatie wenst kom gerust even langs.

Vanaf het kind de leeftijd heeft bereikt van 2.5 jaar beginnen wij de kindervoet te corrigeren waar het nodig is, om te vermijden dat op latere leeftijd zich allerhande problemen zouden voordoen, hoe voeger u er bij bent des te sneller kan het probleem aangepakt kan worden.

Aanpassing bij de groei

Om ervoor te zorgen dat de zolen meegroeien met de voeten is het aangewezen om de 6 maanden controle uit te voeren zodat de steunzool de juiste correcties blijven uitoefenen op de voeten.


Voor orthopedische schoenen en steunzolen op maat
kom je langs bij Schoenen Martens in Dilbeek

Shop online Ontdek onze winkel© 2023 Schoenen Martens BV -Verheydenstraat 17, 1700 Dilbeek (België) - BTW BE 0462.608.935
Algemene voorwaarden - Betalen - Verzenden & afhalen - Retourneren - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Schoenen Martens gebruik van cookies. Meer informatie    OK